Knowledge

Dom > Izložba > Sadržaj

Да ли су адитиви за гориво безбедни?

Због све већег броја питања која се тичу сигурности горива и пропаганде произвођача возила, направила сам корак да ажурирам овај чланак. Испод је В2.0.

Да ли су системи за чишћење горива и адитиви за гориво безбедни за мој мотор?

Ово је питање које ме често постављају и желим да вам сметам почнем од самог почетка. Од свих мојих искустава и тестирања тек треба да пронађем комерцијални производ за чишћење мотора на бази горива који се, када се користи према упутствима произвођача, резултирао било којом облику кратког, средњег или дугогодишњег оштећења система горива или мотора. Наравно, постоје многи производи који су лоше квалитете или не испоручују како су обећали, али су главне комерцијалне оне које сам тестирао барем сигурне за коришћење. Ово укључује моторе са суперпуњачима, турбо пуњачима или најновијим филтерима честица или системима за гориво високог притиска Еуро6. Постоје, наравно, ретке приче о неуспјесима или проблемима, али у свим случајевима које сам испитао, они су резултат основног питања и нису везани за додатну употребу.

Имајте на уму да ово није дозвола за постављање отпада у резервоар за гориво! Ја препоручујем само средства за чишћење користећи ефикасне и доказане састојке. Обезбеђивање препоручених дозирања није озбиљно злостављано, а средства за чишћење које препоручујем нису опаснија од самог горива. Неки забораве како је корозивни бензин!

Па зашто Билл, Јое и Агнес на АБЦ аутомобилском форуму саветују против употребе адитива? Зашто мој главни дилер и ауто приручник инсистирају на додавању горива? Зашто постоји налепница упозорења у близини поклопца за пуњење?

Врло једноставна:

Прво, незнање. У сваком животу, знање је снага; увек је и увек ће бити. Комбинирајте ово чињеницом да се људи осећају примораним да помогну и допринесу, без обзира да ли је помоћ или допринос добар или сиромашан. Када нема знања, празнина се обично попуњава погрешним (обично понављајући нечије друго мишљење / уверења) или измишљене информације (ништа више од нагађања), а самим тим и следи слаба квалитета помоћи или доприноса.

У овом модерном добу интернет форум постао је савршена платформа за све који доприносе, осећају се потребни, преузму улогу "стручњака" и помажу другима. Неки савети су добри и неки су сиромашни. Нажалост, са адитивима за гориво неки падају за негативан ПР, парротирајући оно што је неко други већ погрешно схватио / погрешно процијенио или само други угао.

Обратите пажњу да овај чланак говори о сигурности употребе адитива, а не о ефикасности. Сигуран сам да су многи угрожени перформансама и лажним тврдњама о неким адитивима, али то је другачији разговор за други дан.

Да погледамо ово детаљније и помогнемо попуњавању те празнине. Да ли знате разлику између стандардних и премијум дизел горива? Додатни пакет за детерџент (обично ДВ-10 тестиран) и 2-Етилхексил нитрат (2-ЕХН) цетан боостер - то је све. 2-ЕХН је светски стандард за подизање цетана. ДВ-10 је примарна процедура за тестирање прљавштине и чишћења у ињектору за мерење перформанси пакета за детерџенте дизел горива у Европи.

Сада ћемо испитати дизел уредјај који рутински препоручујем за већину дизелских примјена - АР6900-Д МАКС

Садржи:

Најновији ДВ-10 доказани пакет за детерџент

2-ЕХН
Доказано мазиво дизел горива
Доказани катализатор горива
Доказано управљање водом
Доказани дисперзант, демулсифиер, стабилизатор и антикорозивни пакет.

Шта се подразумева под "доказаним"? Гарантовано за извођење? Не, гарантовано да се ради и безбедно за употребу. Доказано, то значи да је ТАКОЂЕ тестови без штета! Угледни контејнери за гориво користе састојке без тестирања. То су састојци и функције које пролазе кроз ригорозне тестове како би се осигурало да су сигурни за намјеравану примјену.

Као што је претходно показано, неки од оних који се налазе у дизел уређајима већ су у премиум горивима, осим са додатцима који плаћате мање и добијате много више за свој новац. Сваки премиум пумпни дизел користи 2-ЕХН за повећање цетанског индекса. Већина дизелских горива користе и 2-ЕХН као основни састојак!

Многи уређаји за гориво, укључени су АР6900-Д МАКС и усклађени су са спецификацијом дизел горива ЕС 590. Другим речима, ЕН 590 пумпа дизел + АР6900-Д МАКС је и даље усклађен са стандардом ЕН 590. И даље користите гориво које је произвођач возила предвиђао да морате користити за тај мотор. Ово чини много теже произвођачима да кривицу додају користе као узрок покретања или механичког проблема, иако неки и даље имају шансу.

Прихватам да сам у послу продаје горивних адитива и требам да зарађујем. Међутим, пре него што испитате моје мотиве молим вас разумите ово. Потрошио сам много сати у било којој данској недељи, помагајући другима, претежно преко телефона, да реше перформансе возила или тешкоће у раду. Неки позиви могу лако трајати 15-30 минута за производ који моја компанија може да учини 3 фунти. Штавише, мање од 50% позива је резултирало продајом, јер ја то јасно видим купцу када мислим да додатак неће помоћи или није без вредности.

Понекад постоји пуно негативности са адитивима због неспоразума о АЦТУАЛ функцијама и користима или о отвореном загађивању, које су умешане у смешне тврдње. Постоје тачне околности за коришћење адитива и времена када их једноставно није потребно. Опет, ово је друга тема за други дан (погледајте радни чланак допуњавања).

Постоји и ризик да се не користе адитиви. Питајте једну од хиљада задовољних купаца, а не само нашу) која је користила чистила за рјешавање проблема у раду, упозоравајућа свјетла, губитак снаге, прекид мотора и тако даље. Питајте их шта је сигурније, чишћење горива или мотор који прескока у манипулацију преласка у режим кућишта. Мало драматично, прихватам, али и даље важећи.

Сада постоји добар проценат система горива и мотора који су ВИШЕ изложени ризику од коришћења квалитетног уређаја за регулацију горива редовног коришћења (или периодичног чишћења система) или барем користећи премијум гориво како би се систему горива и системима за контролу емисије штитила борба .

Ниједан дан не пролази тамо где не добијам захтев за помоћ од некога ко не користи адитиве, а сада систем горива, мотор, турбо, ЕГР, ДПФ или њихова комбинација узрокују потешкоће у раду. Ниједан дан.

Па шта је са Главним трговцима?

Ово је врло једноставно - драконско размишљање и заштита прихода. За разлику од САД-а и неких других дијелова свијета, произвођачи (предњи кроз своје главне дилере) имају интерес да одрже "замјену новом политиком". На пример, ако се главни дилер прикључи на свој дијагностички рачунар и региструје неисправну пумпу за дизел гориво или неисправне ињекторе онда морају обавестити купца да им треба нова пумпа или ињектори.

Видио сам рачун за скоро 3000 фунти да испоручим и уградим 4 нове дизелске ињекторе од једног нашег купца! Чињеница да се ињектори и пумпе могу обновити или да ће чистач од доброг квалитета 80% времена ријешити проблем је ирелевантан. Главни трговци имају мали избор и ризикују да изађу у корист производњом или лошије, изгуби своју франшизу ако одступају од политике "замени новом". Ако бисте случајно ставили мрље на тепих, само бисте замијенили тепих без покушаја да га прво очистите?

Други разлог је ублажавање ризика. Произвођачи и трговци једноставно штите себе од купаца који могу глупо ставити штетну материју у резервоар за гориво, тј. Избељив (и не шалим се) или стављам додатке за гориво уље или виза. Дакле, праведна политика "без адитива".

На крају, али не и најмање битно, изненадићете се да сазнате да многи произвођачи већ користе адитиве. То је тачно, али само када то одговара њима. На пример, истакнута европска компанија за петрохемију обезбедила је агресивни систем за чишћење горива познатом европском произвођачу возила јер су се суочавали са стотинама хиљада потенцијалних гаранцијских захтева од повећања угљеника на ињекторе за дизел гориво. Адитив је примењен на све моторе који су били изведени на отказу или током следеће редовне услуге, а купци нису били ништа мудрији.

Па зашто је у другим земљама другачије? За разлику од Велике Британије, главни дистрибутери у САД имају снажан утицај на произвођаче. У многим случајевима је главни дилер који ће назвати пуцње. Нажалост, у Великој Британији и ЕУ уопште су мало заостајали.

На срећу, закон је на нашој страни (једна од ретких предности боравка у ЕУ) и почињемо да видимо промену са произвођачима и франшизираним трговцима. Заправо, врло је мало вероватно да ће продавац чак знати да користите додатак осим ако сте им рекли јер захтева озбиљну опрему за детекцију адитива. Стварност је да сте већ већи ризик од дилера да одбије захтев за гаранцију због кориштења контаминираног (необрађеног) горива него кориштење адитива за чврсто гориво или чишћење система.

Надам се да ће ово помоћи да разјаснимо питање за наше купце. Ако вам је потребан савет или помоћ, молимо вас да не оклевате да ме контактирате и било да сам или члан мог тима ћу вам помоћи.

Naše usluge

Najiskrenije servisa i tehničke podrške, dobrodošli da nas kontaktirate, da bismo bili najbolji partner

Istraga

Kontaktirajte nas

Adresa: Soba 31907, drugi deo bogatstva Plaza Gao Hsin 3 puta, High-Tech industrijski razvoj Zone, Xian, Shaanxi, Kina

Telefon: +86-29-68997869

Faks: +86-29-65676962

E-pošta: yiteng@yiteng-chemical.com

CopyRight© Xian YiTeng Petrohemijskog tehnologija razvoja Co., Ltd